• Novinky

            • Riaditeľské voľno

            • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Dlhé nad Cirochou oznamuje, že udeľuje riaditeľské voľno pre žiakov 1. a 2. stupňa ZŠ  na deň 16. 9. 2022 t.j. piatok z organizačných dôvodov podľa § 150 ods.  5 zákona 245/2008 Z. z. V tomto dni sa uskutoční školenie pedagogických zamestnancov školy. MŠ bude v tento deň v riadnej prevádzke.  

            • Slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023

            • V pondelok  5.9.2022 sa v telocvični našej základnej školy konalo slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023 za prítomnosti starostu obce Ing. Kniža a rodičov našich prváčikov. Základnú školu v tomto školskom roku navštevuje 133 žakov ( 46 žiakov na 1. st. a 87 na 2. st.) . Všetkým našim žiakom, pedagógom a  nepedagogickým zamestnancom želáme v tomto školskom roku veľa zdravia, úspechov a tvorivých nápadov.

          • Pokyny k stravovaniu v školskom roku 2022/2023
            • Pokyny k stravovaniu v školskom roku 2022/2023

            • Zákonný zástupca prihlási žiaka do zariadenia školského stravovania prostredníctvom Zápisného lístka stravníka (podľa §9 ods. e) vyhlášky č. 330/2009 Z. z.), v ktorom svojim podpisom berie zodpovednosť za prihlasovanie a odhlasovanie zo stravy, súhlasí s podmienkami organizácie režimu stravovania v školskej jedálni a s podmienkami úhrady nákladov na stravovanie. 


              Žiaci, ktorí majú záujem o stravovanie sa v ŠJ si zápisný lístok  môžu stiahnuť, vyplniť, podpísať  a doniesť do školskej jedálne.

              Tí, ktorí takúto možnosť nemajú,  prídu si poň  5. 9. 2022 /pondelok/ k vedúcej ŠJ.


              Nepodpísaný zápisný lístok bude vrátený zákonnému zástupcovi na podpis. Zápisný lístok treba vypísať a podpísať pre každého stravníka zvlášť. V zápisnom lístku treba napísať triedu, ktorú žiak BUDE navštevovať v novom školskom roku 2022/2023. 

               Strava v školskej jedálni sa bude podávať od 6. 9. 2022 

              Na stravu sa treba prísť prihlásiť osobne k vedúcej ŠJ v pondelok 5. 9. 2022


              Stránkové dni:

              denne                                       6,30 – 14,30 hod.


              Zápisný lístok si môžete stiahnuť a vypísať Zapisny_listok_prihlaska_vzor_ZS_novy.doc​​​​​​​

                                                                                        Vedúca školskej jedálne

          • Oznámenie o organizácii školského roka 2022/2023
            • Oznámenie o organizácii školského roka 2022/2023

            • OZNÁMENIE

               

              Vážení  rodičia, milí žiaci!

              Riaditeľstvo školy  oznamuje, že slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023 sa uskutoční  5. 9.2022 o 8,00 hod. v telocvični školy.

              Pri nástupe do školy je  žiak  povinný odovzdať písomné Vyhlasenie_o_bezpriznakovosti.pdf osobne do rúk triedneho učiteľa alebo  jeho odovzdanie zabezpečí zákonný zástupca elektronicky prostredníctvom Edupage. 

                                                       

                                                                                        Mgr. Ľubica Biľanská

                                                                                               riaditeľka školy

               

              Ďalšie informácie k organizácii a podmienkam vzdelávania v školskom roku  2022/2023.

              • Organizácia dňa 5.9. 2022  - slávnostné otvorene školského roka 2022/2023 – 8.00 hod.

              Zákonný zástupca predkladá pri 1.  nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky do školy a školského zariadenia v trvaní 5 a viac po sebe nasledujúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ žiaka (Príloha č.1).

               

              • Organizácia dňa 6.9.2022 – 9.9.2022 bude prebiehať nasledovne:
              •     6. 9. 2022 /utorok/  - Oboznámenie žiakov s vnútorným školským poriadkom
              •     7. 9. 2022 /streda/ - Triednické záležitosti a administratíva
              •     8. 9. 2022 /štvrtok/ - Teoretická časť OŽaZ  - 2.stupeň, Dopravná výchova – 1.st.
              •     9. 9. 2022 /piatok/ -  Praktická časť OŽaZ – 2. stupeň, Cvičenia v prírode – 1.st.

                           1.-4. ročník – 4 vyučovacie hodiny

                           5. -9. ročník – 5 vyučovacích hodín

               Prevádzka Školského klubu detí a školské stravovanie bude v prevádzke od 6. 9. 2022 /utorok/.

               

              • Testovanie žiakov nie je povinné, ale v záujme zabezpečenia bezpečnosti zdravia odporúčame
              • Žiaci a zamestnanci školy  nie sú si povinní počas vyučovania  a celého pobytu v škole, na pracovisku prekryť dýchacie cesty ochrannou maskou – rúškom.                              
              • Pri absencii ( neprítomnosti) žiaka  viac ako 5 po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí predložiť „Potvrdenie o chorobe“ od všeobecného lekára pre deti a dorast, v opačnom prípade pôjde o neospravedlnenú neprítomnosť na vyučovaní, ktorá môže mať za následok zhoršenú známku zo správania, prípadne nutnosť vykonať komisionálne skúšky.

               

                                                                                                        Mgr. Ľubica Biľanská

                                                                                                                  riaditeľka školy

               

          • OZNAM - dôležité
            • OZNAM - dôležité

            • Právne úpravy č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov  (ďalej len „zákon o dotáciách“) od nového školského roku 2022/2023 prinášajú zmeny v poskytovaní dotácie na stravu.


              Vážení rodičia, oznamujeme Vám, že na dotáciu na stravu vo výške 1,30 €/deň majú deti ktoré navštevujú posledný ročník MŠ alebo ZŠ a ktoré/ktorých:

              • žijú v domácnosti, ktorej je poskytovaná pomoc v hmotnej núdzi – predložiť potvrdenie
              • žijú v domácnosti, ktorej príjem je najviac vo výške životného minima – predložiť potvrdenie
              • zákonný zástupca si neuplatňuje nárok na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa, ktoré nedovŕšilo 15 rokov veku. Neuplatnenie si nároku na daňový bonus rodič preukazuje obecnému úradu čestných vyhlásením (v prílohe), že ani jeden člen domácnosti si daňový bonus neuplatnil. Upozorňujeme zákonného zástupcu dieťaťa resp. fyzickú osobu, v ktorej starostlivosti je dieťa, že ak by si v čase poskytovanie dotácie na stravu uplatnili daňový bonus je povinný o uvedenom bezodkladne informovať Obecný úrad s tým, že si musí byť vedomý právnych dôsledkov nepravdivého  vyhlásenie  a má povinnosť vrátiť všetky finančné prostriedky poskytnuté na toto dieťa ako dotáciu na stravu.
              • Deti nad 15 rokov v ZŠ, ktoré majú nárok na dotáciu na stravu aj v prípade, ak si rodič na toto dieťa uplatnil nárok na daňový bonus.


              Stravu pre deti, ktoré nespadajú ani do jednej skupiny bude rodič/zákonný zástupca uhrádzať v plnej výške.

              Podmienky poskytovania dotácie pre oprávnené deti ostávajú  nezmenené:

              1. Zúčastniť sa vyučovacieho procesu

              2. Odobrať obed


              Všetky tieto potvrdenia a čestné vyhlásenia prosím doručiť na Obec Dlhé nad Cirochou/ZŠ s MŠ Dlhé nad Cirochou do uvedeného dátumu.

              Termín: do 8.8.2022

              Príloha: cestne_vyhlasenie_od_01_07_2022.pdf​​​​​​​


            • Ukončenie školského roka 2021/2022

            • Dnes sme slávnostne ukončili školský rok 2021/2022. Hodnotili sme, spomínali, ďakovali, odovzdali ceny. Rozlúčili sme sa s našimi deviatakmi.

              Žiakom, ktorí reprezentovali školu ďakujeme za reprezentáciu, všetkým žiakom ´dakujeme za to, že  sa posúvali vo vzdelávaní vpred a želáme  Vám krásne užívanie prázdnin.

              Učiteľom ďakujem za zodpovednú prácu, nápady, povzbudenie aj zdieľanie spoločného školského života. Ďakujem Vám za to, že ste žiakov vyťahovali z domáceho komfortu, zadávali ste im domáce úlohy, ktoré im boli proti srsti, ale naučili ste ich nimi získať potrebné informácie a aj to, že v živote často budú musieť vykonať veci, ktoré sa im nie vždy budú páčiť.

              Prajem všetkým pevné zdravie, ten správny nadhľad nad nepodstatnými vecami, slnko v duši a krásne prázdniny a dovolenku.

               

          • POZOR ZMENA!
            • POZOR ZMENA!

            • Vážení rodičia, milí žiaci,

              vedenie ZŠ s MŠ Dlhé nad Cirochou Vám oznamuje, že slávnostné ukončenie školského roka 2021/2022 z dôvodu horúčav bude zajtra už o 8.00 hodine v telocvični školy.

            • Jazykovo poznávací výlet - Viedeň

            • V dňoch 15. - 19. júna sa žiaci 7.a 8.r. zúčastnili výletu vo Viedni. Program bol naozaj bohatý. Prvý deň sme navštívili letné sídlo Habsburgovcov - zámok Schönbrunn a úžasnú zoologickú záhradu. Ďalší deň naše kroky viedli do technického a prírodovedného múzea. Po vstupe do technického múzea nás očarili rôzne exponáty ako napr. parná lokomotíva, staré lietadlá, lanovky.Zaujímavé boli hlavne interaktívne exponáty, na ktorých si mohol každý z nás vyskúšať a pozorovať zákony fyziky. Ďalšou atrakciou, na ktorú sme sa tešili bol nočný zábavný park Prater, v ktorom bolo veľa adrenalinových kolotočov. Posledný deň sme navštívili zimné sídlo Habsburgovcov  - zámok Belvedere, kde sme videli obraz rakúskej cisárovnej Sissi a jej záhrady. 

              Počas výletu sme nakupovali na známej viedenskej ulici Mariahilferstraße a navštívili sme aj katedrálu sv. Štefana. Atmosféra vďaka priaznivému počasiu bola skvelá a tak poznávací výlet splnil naše očakávania.

            • Otvorenie klimatickej záhrady

            • Dňa 15. 6. 2022 sme na škole slávnostne otvorili Klimatickú záhradu, ktorú sme v školskej záhrade vybudovali vďaka podpore Karpatskej nadácie a Deutsche Telekom  IT Solutions.

              Klimatická záhrada pomáha vytvoriť žiakom inšpiratívne prostredie s príjemnou mikroklímou a pedagógom umožní názorne učiť o príčinách klimatických zmien, ich dôsledkoch a možnostiach ich zmierňovania.

              Klimatické a prírodné záhrady majú ešte jednu, v dnešných covidových časoch veľmi cennú terapeutickú funkciu. Stále viac psychológov poukazuje na potrebu detí pohybovať sa v harmonickom, prírodnom prostredí, ktoré zmierňuje stres a agresivitu, zlepšuje kognitívne schopnosti aj motoriku žiakov. Takýto priestor ocenia obzvlášť žiaci s hyperaktivitou, či poruchami sústredenia.

              Klimatická záhrada bude slúžiť nielen ako prostredie pomáhajúce klíme, ale aj ako priestor pre výučbové programy a pohybové aktivity. Veľmi dôležitou bude aj demonštračná funkcia – rodičia a návštevníci školskej Klimatickej záhrady sa môžu inšpirovať riešeniami, ktoré vedia využiť na svojich záhradách.

            • Koncoročný výlet 5,6 ročník.

            • Krásny slnečný júnový deň 17.6. 2022 sme "podnikli" super výlet. "Kde"? Slovenské technické múzeum - Košice. Videli sme krásne expozície spojené s náučným výkladom, pozreli si krásne centrum mesta so spievajúcou fontánou, a aj nakúpili "parádne" tričká. Po dvoch rokoch sme konečne mohli vyraziť za krásami Slovenska.

              O naše zážitky sa môžete s nami podeliť aj Vy, stačí si pozrieť video. Tak "nech sa páči"!


            • Krajské kolo žiačok v bedmintone

            • Po postupe z okresného kola sa naše dievčatá predstavili na krajskom kole, ktoré sa uskutočnilo 31.5. 2022 v športovej hale Sportcentrum Zámoček v Matejovciach pri Poprade. V modernej a krásne pripravenej športovej hale si naše dievčatá postupne zmerali sily s kvalitnými súperkami:

              Zápasy v skupine: Dlhé n/Cir. – Kurima 0:3,

                                            Dlhé n/Cir. – Prešov 0:3,

                                            Dlhé n/Cir. – Koškovce 2:1

              Zápas o umiestnenie (5. miesto): Dlhé n/ Cir. – Spišské Bystré 1:0 (hrala sa len štvorhra).

              Školu reprezentovali žiačky 9. ročníka: Laura Šepeľová, Karin Makovcová a Zuzana Škutková.

              Dievčatám ďakujeme za vzorné reprezentovanie našej školy a dúfame, že ich výkony zvýšia na našej škole záujem o tento krásny šport.    Mgr.P. Milčik -  uč. TSV

               

            • Škola v prírode

            •  Už ráno 30. mája sa pred školou  hemžilo množstvo detí a rodičov s kuframi a cestovnými taškami. To sa žiaci 3.a 4. ročníka vybrali do ŠKOLY V PRÍRODE spolu so svojimi triednymi učiteľmi a učiteľom TSV. Ubytovaní budú v hoteli Spolcentrum Svit. Cestou do Svitu sa zastavili v krásnej Levoči, kde si pozreli historické centrum a pamiatky. Prajeme im krásnu cestu a super zážitky. Priebežne budeme zverejňovať ďalšie foto na https://www.facebook.com/skoladlhenc

            • Prehliadka hasičskej zbrojnice v Dlhom nad Cirochou

            • Dňa 24.5.2022 boli žiaci 7.A triedy na exkurzii v hasičskej zbrojnici v Dlhom nad Cirochou v rámci témy Horenie a hasenie požiaru v predmete chémia. Vďaka nášmu pánovi školníkovi - bývalému profesionálnemu hasičovi Marekovi Kováčovi  sa dozvedeli veľa zaujímavých vecí o činnosti dobrovoľného hasičského zboru v obci, ktorý v minulom roku oslávil 100 rokov od svojho založenia. Žiaci 7.ročníka mali možnosť si vyskúšať rôzne hasičské vybavenie a techniku. Ďakujeme!  Ing. Bednárová

            • Divadelné predstavenie Janka a Danka

            • Dňa 24.5.2022 k nám zavítalo Spišskonovoveské Divadlo na predmestí s kultovým predstavením Janka a Danka podľa literárnej predlohy Márie Ďuríčkovej.V činohernej rozprávke s pesničkami účinkovali profesionálni herci. Rozprávka bola plná veselých a chytľavých peničiek, pri ktorých si deti z MŠ a žiaci 1. stupňa zaspievali a zatancovali. Uvideli, ako ich vystrašila zlá papierová Gevenducha a prekvapil ich človiečik z budíka. Ďakujeme hercom z Divadla na predmestí za výborné predstavenie a vynikajúcu náladu.

          • Týždeň modrého gombíka 11.5. - 13.5.2022
            • Týždeň modrého gombíka 11.5. - 13.5.2022

            • ZŠ s MŠ Dlhé nad Cirochou ďakuje všetkým koordinátorom, dobrovoľníkom a účastníkom finančnej zbierky Týždeň modrého gombíka 2022 za spoluprácu a spolupatričnosť s deťmi  na celom svete. Na účet UNICEF Slovensko bolo odoslaných 123,33 €, ktoré poslúžia na dobré prístrojové vybavenie pre predčasne narodené bábätká  na Ukrajine.

              Mgr.I.Onderková, koordinátorka ŠPD

          • Modrý gombík 2022
            • Modrý gombík 2022

            • Vážení rodičia, učitelia, milí žiaci,

              aj tento rok v dňoch od 2. do 15.mája môžete v uliciach Slovenska stretnúť dobrovoľníkov a dobrovoľníčky Unicef-u, ktorí Vás oslovia a požiadajú o dobrovoľný finančný  príspevok  pre dobrú vec, tentokrát srdiečka ukrajinských detí môžu biť aj vďaka Vám. 

              Dobrovoľníčky Unicef-u (žiačky  našej školy) Vás navštívia  s pokladníčkou Unicef-u vo Vašich triedach už zajtra,  v  stredu 11. mája  a potom denne do piatku 13. mája počas veľkej prestávky vo vestibule školy pri nástenke Unicefu, ktoré sa Vám za Vaše dobrovoľné finančné príspevky poďakujú darčekom – symbolickým modrým gombíkom.  

              Vopred ďakujeme  všetkým, ktorí sa zapoja do tejto finančnej zbierky, ktorí ochotne pomôžu a prispejú na dobré prístrojové vybavenie pre predčasne narodené bábätká  na Ukrajine, ďakujeme za spolupatričnosť s deťmi na celom svete. 



               

          • Hviezdoslavov Kubín - krajské kolo
            • Hviezdoslavov Kubín - krajské kolo

            • Dňa 28.4.2022 sa naši žiaci  Alžbetka Piškaninová zo 4.A a Filip Mišenko zo 7.A zúčastnili krajského kola súťaže v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín v Prešove. Súťaž sa uskutočnila v priestoroch Divadla Jonáša  Záborského. Našim žiakom ďakujeme za peknú reprezentáciu školy.

            • Riaditeľské voľno

            • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Dlhé nad Cirochou oznamuje, že udeľuje riaditeľské voľno pre žiakov 1. a 2. stupňa ZŠ s MŠ na deň 29. apríla 2022 t.j. piatok z organizačných dôvodov podľa § 150 ods.  5 zákona 245/2008 Z. z. V tomto dni sa uskutoční školenie pedagogických zamestnancov školy.   

            • Rodičovské združenie

            •            Vážení rodičia, pozývame Vás na triedne rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční v dňoch 21. - 25.4. 2022 v jednotlivých triedach  1. až 8. ročníka. Bližšie nformácie vám poskytnú triedni učitelia. Naďalej Vás žiadame o dodržiavanie aktuálnych epidemiologických opatrení ( prekrytie horných dýchacích ciest respirátorom v budove školy a pod.). Ďakujeme!   vedenie školy

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

          • Nadpis

          • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

            Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Školská 231/4, Dlhé nad Cirochou
      • 057/7623842, 0905 506 275 - riaditeľka školy, 057/7623375 - Školská jedáleň
      • Školská 231/4 067 82 Dlhé nad Cirochou Slovakia
      • 37873563
      • Mgr. Ľubica Biľanská - riaditeľka , Ing. Dana Bednárová - zástupca riaditeľa pre ZŠ
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje